Tips aansteken OFYR, Plancha of grill op vuur

Het aansteken van een houtgestookte OFYR, Kamado, Green Egg, plancha (of buitengrill) vereist een iets andere benadering dan een BBQ/Plancha die op gas werkt.

Hier zijn de stappen om veilig een houtgestookte BBQ, OFYR, Kamado, Green Egg of plancha aan te steken met behulp van Ecolighter:

  1. Zorg ervoor dat de houtgestookte plancha of OFYR buiten wordt gebruikt op een vlakke, stabiele ondergrond, weg van brandbare materialen.

  2. Stapel droog, schoon en goed geventileerd brandhout in de vuurbox of onder de plancha. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de houtblokken voor een goede luchtstroom.

  3. Plaats één of meerdere Ecolighter aanmaakblokjes onder het brandhout in de vuurbox. Verdeel ze gelijkmatig om een gelijkmatige ontbranding te bevorderen.

  4. Steek de aanmaakblokjes aan met een lange aansteker of lucifer. Wees voorzichtig bij het aansteken en houd voldoende afstand.

  5. Laat het vuur rustig branden en laat het brandhout enkele minuten verwarmen voordat je begint met koken op de plancha.


Waarom Ecolighter gebruiken?

  1. Milieuvriendelijk: Ecolighter aanmaakblokjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten geen schadelijke chemicaliën, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor het aansteken van een houtgestookte plancha.

  2. Veiligheid: Door Ecolighter aanmaakblokjes te gebruiken, vermijd je de noodzaak van het gebruik van ontvlambare vloeistoffen zoals aanmaakgel, die gevaarlijk kunnen zijn bij gebruik op een houtgestookte plancha.

  3. Efficiëntie: Ecolighter aanmaakblokjes bieden een consistente (20-25 minuten) en langdurige vlam (tot 500 graden), waardoor het gemakkelijker wordt om het hout in de vuurbox snel en gelijkmatig te laten ontbranden.

Door deze stappen te volgen en Ecolighter aanmaakblokjes te gebruiken, kun je op een veilige, milieuvriendelijke en effectieve manier je houtgestookte plancha aansteken.

Vergeet niet om altijd de instructies op de verpakking van de aanmaakblokjes te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen.