Tips aansteken Houthaard (binnen of buiten) met Ecolighter

Met Ecolighter kun je op een veilige, snelle, efficiënte en milieuvriendelijke manier je binnen of buitenhaard aansteken!

Hier volgen de stappen om veilig een haard aan te steken met behulp van Ecolighter:

  1. Controleer of de luchttoevoeropeningen van de houtkachel open zijn. Dit zorgt voor een goede luchtstroom, wat belangrijk is voor een efficiënte verbranding.

  2. Stapel droog, schoon en goed geventileerd brandhout in de houtkachel. Zorg ervoor dat het hout niet te dicht op elkaar ligt, zodat er voldoende zuurstof kan circuleren.

  3. Plaats één of meerdere Ecolighter aanmaakblokjes onder het brandhout. Verdeel ze gelijkmatig om een ​​gelijkmatige ontbranding te bevorderen.

  4. Steek de aanmaakblokjes aan met een lange aansteker of lucifer. Houd voldoende afstand en wees voorzichtig bij het aansteken.

  5. Sluit de deur van de houtkachel voorzichtig en wacht tot het vuur goed brandt. Zorg ervoor dat de luchttoevoeropeningen niet volledig gesloten zijn om voldoende zuurstof toe te laten voor de verbranding.

Waarom Ecolighter gebruiken?

  1. Milieuvriendelijk: Ecolighter aanmaakblokjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten geen schadelijke chemicaliën, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor het aansteken van een houtkachel.

  2. Veiligheid: Door Ecolighter aanmaakblokjes te gebruiken, vermijd je de noodzaak van het gebruik van ontvlambare vloeistoffen zoals aanmaakgel, die gevaarlijk kunnen zijn bij gebruik in een houtkachel.

  3. Efficiëntie: Ecolighter aanmaakblokjes bieden een consistente en langdurige vlam (20-25 minuten van 500 graden), waardoor het gemakkelijker wordt om een goed vuur in de houtkachel te krijgen en te onderhouden.

Door deze stappen te volgen en Ecolighter aanmaakblokjes te gebruiken, kun je op een veilige, milieuvriendelijke en effectieve manier je houtkachel aansteken.

Vergeet niet om altijd de instructies op de verpakking van de aanmaakblokjes te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen.